El mundial de futbol, una oportunitat excel·lent pels virus informàtics.

El mundial de futbol, una oportunitat excel·lent pels virus informàtics.
En Guillem Alsina des d'Imatica.org ens ho explica amb aquest interessant article.

Com cada quatre anys, la pilota torna a rodar per la gespa en què les nacions de tot el món (tret de les que composen els Països Catalans) s’enfrontaran encara que, per sort, en batalla incruenta. Serà divendres vinent dia 11 i fins a l’11 de juliol, un mes apassionant per als aficionats a l’esport del futbol, però que també donarà molta feina als responsables de les empreses de seguretat informàtica.
El motiu és senzill: com qualsevol esdeveniment destacat, el mundial serà aprofitat pels creadors de malware de diverses maneres per a provocar que els usuaris caiguin a les seves xarxes; des de spam amb suposats anuncis molt cridaners sobre la competició i els seus participants fins a scams (enganys) com el de suposades loteries organitzades per la FIFA (i, naturalment, falses), passant per vendes online d’entrades falses, tot és poc en l’intent dels "dolents" d’omplir-se les butxaques a costa dels soferts internautes.
La mateixa FIFA ha avisat del perill a través del seu lloc web oficial, parant molt de compte a protegir-se d’aquells que afirmen vendre ítems relacionats amb el torneig internacional.
Durant aquests dies i fins passada pel cap baix una setmana des del final del mundial, és recomanable que tots els aficionats al futbol (i curiosos en general) vagin amb molt de compte amb fer cas del que entra a les seves bústies referent a qualsevol dels aspectes relacionats amb l’esdeveniment.


Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org