Primeres imatges de Windows 8


Fa uns dies que Microsoft ha penjat les primeres imatges del nou sistema operatiu Windows 8. Té molt bona pinta, però, haurem d'esperar al 2012 any per a gaudir-ne. A continuació reproduïm una notícia apareguda al diari ARA.

Windows 8 estarà orientat a la navegació tàctil

El sistema operatiu estarà disponible tant per a ordinadors de sobretaula com per a dispositius mòbils. Es preveu el seu llançament el 2012
La companyia ha aprofitat el marc de la conferència D9, que s'ha celebrat aquesta setmana a Califòrnia, per anunciar que Windows 8 adaptarà l'entorn tradicional d'escriptori a un ecosistema de pantalles tàctils, aplicacions i menús dinàmics. Julie Larson-Green, vicepresidenta de Windows Experience, ha avançat que el nou programari prendrà com a referència l'estètica i la funcionalitat de la versió actual per a telèfons mòbils, el Windows Phone 7.
Steven Sinofsky, president de la divisió Windows de Microsoft, ha assegurat que Windows 8 estarà disponible tant per a  ordinadors de sobretaula com per a dispositius mòbils, com ara els telèfons intel·ligents i les tauletes electròniques.
Larson-Green ha avançat que el nou sistema operatiu presentarà una interfície molt diferent respecte a la versió actual. Entre altres aspectes, Green ha destacat que Windows 8 mostrarà els programes com si fossin aplicacions i substituirà els comandaments tradicionals d'inici per un menú ocult que apareixerà al lateral de la pantalla. El programari també permetrà la realització de tasques simultànies i combinar la visualització simultània de dues aplicacions.
El president executiu de Microsoft, Steve Ballmer, va confirmar a finals de maig que la nova versió del sistema operatiu Windows arribarà al mercat el 2012 en versions per a ordinadors personals i tablets.
Microsoft ha publicat un vídeo amb una aproximació a les característiques que presentarà el nou sistema operatiu.