La Policia Nacional adverteix de l'enviament d'uns correus en el seu nom que contenen virus

La Policia Nacional fa una crida als ciutadans perquè no obrin un correu "spam" enviat des de policia@gobierno.es que conté un virus. Els agents especialitzats en la lluita contra el ciberdelicte han detectat la difusió d'aquest correu, que té com a assumpte "entimación". Aquest "mail" conté un enllaç que descarrega un troià de procedència brasilera que infecta l'ordinador. Els especialistes de la policia recomanen eliminar directament el correu i en cap cas obrir els enllaços que hi ha a dins. Si l'ordinador ja està infectat, ofereixen una solució per eliminar el virus.

Els agents especialitzats en la lluita contra el ciberdelicte de la Brigada d'Investigació Tecnològica de la Policia Nacional han detectat la difusió d'un correu electrònic "spam" remès des de l'adreça policia@goberno.es amb l'assumpte "entimación" que conté un virus.

El Ministeri de l'Interior, en un comunicat, ha assegurat que els missatges fan al·lusió a una suposada "notificació d'assistència a l'Audiència" i contenen un enllaç denominat "notificación-mpf.scr" que quan es clica descarrega un troià de procedència brasilera que infecta la màquina de l'usuari.

Per evitar la difusió d'aquest tipus de "software", la Policia Nacional demana als ciutadans que informin dels incidents que detecten a través de la pàgina web www.policia.es. A més, els especialistes recomanen eliminar directament aquest correu sense clicar els enllaços que contenen.

A tots aquells que pensin que el seu equip ja ha estat infectat, la policia aconsella, a la seva pàgina web, uns passos per desinfectar l'equip.

Davant qualsevol dubte, els usuaris poden consultar el servei gratuït de gestió d'incidents de l'Oficina de Seguretat de l'Internauta (www.osi.es) que, gestionat des de l'Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació, ofereix diverses eines i consells per desinfectar els equips informàtics.

Amb aquests correus electrònics malignes, els delinqüents poden obtenir, entre altres coses, dades de la intimitat de la víctima, claus d'accés de la banca en línia o dades de les targetes de crèdit.

Alguns consells per evitar la infecció dels ordinadors són mantenir actualitzat l'equip, instal·lar un antivirus de qualitat, anar amb compte amb les descàrregues, no obrir fitxers sospitosos o desconeguts, no accedir als enllaços de correus desconeguts, tenir en compte que els bancs mai sol·liciten dades per correu electrònic, configurar de manera segura la xarxa Wi-Fi, valorar la informació que es desitgi compartir a les xarxes socials i utilitzar contrasenyes complexes.

 Font: 3cat24