L'FBI tanca el servei de descàrregues Megaupload

L'FBI tanca el servei de descàrregues Megaupload
L'operació se salda amb set detinguts, entre ells el responsable principal del web, per un delicte de pirateria

Les autoritats dels Estats Units van emprendre ahir una operació contra el web Megaupload, un servei en línia d'allotjament d'arxius, que va comportar el tancament de la pàgina i ordres d'arrest contra set persones a les quals s'imputen activitats de pirateria, segons va informar el Departament de Justícia.

El 5 de gener, un gran jurat de Virgínia va acusar de delictes relacionats amb la propietat intel·lectual i el blanqueig de capitals set responsables del web, càrrecs pels quals podrien ser condemnats a dècades de presó. Només pels càrrecs de conspiració per blanquejar diner i conspiració mafiosa es preveuen penes de fins a 20 anys de presó.

Dels imputats per aquest cas, quatre van ser detinguts ahir a la ciutat neozelandesa d'Auckland. Entre ells hi havia el principal responsable de Megaupload, Kim Dotcom –de 38 anys i conegut també com a Kim Schmitz o Kim Tim Jim Vestor–; els alemanys Finn Batato i Mathias Ortmann, i l'holandès Bram van der Kolk.

Les autoritats, que han tancat divuit dominis associats a Megaupload, han fet també més de 20 registres als EUA, el Canadà i els Països Baixos, que s'han saldat amb el comís de béns per valor de 50 milions de dòlars. “És una de les majors investigacions fetes als EUA per casos de copyright i ataca el mal ús dels portals d'emmagatzematge públic i distribució de continguts per cometre i facilitar delictes contra la propietat intel·lectual”, van assegurar fonts de la investigació.

LA XIFRA
500
milions de dòlarsseria el perjudici causat per Megaupload i altres webs afins en drets
de propietat intel·lectual.


Anonymous ataca els webs de Justícia i d'Universal Music pel tancament de Megaupload
El grup internacional de ‘hackers' informàtics bloqueja diversos webs institucionals, entre els quals hi ha el departament de Justícia dels EUA i la patronal del cinema
És la resposta al tancament per part de l'FBI del portal de descàrregues directes