El nostre expert: Vols tenir internet a cada racó de casa teva?


Gaudim l’era de la mobilitat i de la connectivitat. Internet a qualsevol lloc i en qualsevol moment. El telèfon intel·ligent i la tauleta han assolit una hegemonia que, anys enrere, haguéssim cregut molt improbable. I molts equips electrònics d’oci tradicionals, com la televisió, estan permanentment connectats a internet per a l’accés a continguts i noves prestacions. Per això ha passat a ser tan important accedir a internet des de qualsevol punt de la nostra llar. Els usuaris configuren el seu router wifi per fer-ho possible però, fins i tot en els pisos més petits, de vegades el senyal no arriba amb prou nitidesa a tots els racons de la casa. Per posar un exemple, pensem en aquells pisos antics que tenen la connexió telefònica al rebedor. Les parets i els mobles no ajuden, és clar, a una bona distribució del senyal.
Doncs bé, per solucionar aquestes deficiències, els consumidors tenim a la nostra disposició la tecnologia PLC (Power Line Communications), que aprofita la xarxa elèctrica de la llar per fer circular dades (és a dir , perquè arribi internet allà on hi hagi un endoll, una presa de corrent).
Una opció senzilla és fer-se amb un equip PLC que connecti el nostre router amb la presa de corrent que desitgem. La cosa funcionaria així: a través d’un cable de xarxa, el router es connecta a la presa de corrent més propera; el següent pas seria connectar l’altre adaptador PLC a una altra presa de corrent en el lloc de la casa on vulguem connectar algun ordinador o equip que vagi amb cable .
Però podria ser que la necessitat que tinguéssim fos la de tenir cobertura wifi a una part de la casa a on no arriba bé el senyal. Avui qui més qui menys és assidu (o addicte) a les xarxes socials o a la lectura de premsa online amb dispositius mòbils. Per això , que una part de la casa no tingui un senyal de qualitat és tot un inconvenient. Amb els repetidors wifi, aconseguim expandir el senyal més lluny. El repetidor l’hem endollar allà on hi hagi un senyal correcta wifi. A les cases unifamiliars de més d’una planta, és una proposta més que interessant, perquè permet portar l’internet wifi allà on seria impossible d’una altra manera. En aquestes llars, el senyal arriba justeta a la segona planta i, a la tercera, potser no té presència. Com sempre passa amb el senyal wifi, cal tenir en compte parets i … cuines. Els electrodomèstics poden generar greus alteracions en la distribució del senyal sense fils: un microones pot afectar, i les neveres en mal estat (bobina defectuosa) poden ser un autèntic malson a efectes d’eficàcia del senyal wifi .
Moltes vegades, la solució idònia comprèn tant el PLC com un repetidor wifi. Hi ha dispositius PLC que són híbrids , que tenen també la funció de repetidor wifi. El millor és que , en funció de la distribució de la vostra llar i de les vostres necessitats, us aconselli la vostra botiga BEEP .
De moment, esperem que aquest article us hagi resultat útil. Que hagueu après, en cas que ho desconeguessiu, que si volem tenir un millor accés a internet a la nostra llar, hi ha disponibles moltes solucions senzilles i econòmicament molt assequibles.

Albert Loran
Product manager a BEEP


Trobaràs productes de connectivitat wifi a la botiga online de BEEP
http://www.beep.es/catalogo/redes-y-comunicaciones__0-11-6