Com evitar que WhatsApp comparteixi les nostres dades amb Facebook

WhatsApp ha canviat la política de privacitat i donarà els números de telèfon a Facebook, però és possible desvincular els dos comptes. Quan l’aplicació de WhatsApp ens mostri el missatge del canvi en els termes del servei i en la política de privacitat, hi haurà una opció que permetrà que no es comparteixin les dades de les dues aplicacions. D’entrada, cal no prémer ‘Acceptar’ en el missatge que us apareixerà quan obriu l’aplicació:
Captura de pantalla 2016-08-27 a les 9.25.54

En canvi, heu de seleccionar l’opció que queda més avall d’obtenir ‘més informació sobre les actualitzacions més importants de les nostres condicions i la política de privadesa’.
Un cop fet, veureu una pantalla com la que es mostre a baix i heu de desseleccionar el botó verd de més avall i, aleshores sí, prémer ‘Acceptar’.

Captura de pantalla 2016-08-27 a les 9.25.41

De tota manera, si s’accepten les noves condicions, encara hi haurà un temps per a rectificar. Hi haurà trenta dies de marge per a desvincular els comptes de WhatsApp i de Facebook. Per fer-ho, caldrà anar als ajustaments de l’aplicació, a l’apartat del compte, i desactivar la casella ‘Compartir informació del compte’. Però aquesta acció és permanent i després no es podrà tornar a vincular.
De tota manera, aquest ajustament en la configuració no impedirà que Facebook recopili informació dels usuaris de WhatsApp, però sí que les utilitzi amb fins comercials.
Què impliquen els nous termes de privacitat?
Aquesta actualització permetrà que els comerços es comuniquin amb els usuaris. Això inclou compartir certes dades amb Facebook, com ara connectar el número de telèfon amb Facebook perquè la xarxa t’ofereixi nous suggeriments d’amics i anuncis més personalitzats. WhatsApp ho ha publicat en un comunicat al seu bloc, malgrat que és una mica confús. De tota manera, WhatsApp ha anunciat que l’encriptació de les converses es mantindria intacta i que ningú no podria accedir a la informació privada.
A partir d’ara les empreses com ara els bancs i les aerolínies podran informar els seus clients de canvis, notícies i fer publicitat a través de WhatsApp. També compartirà amb Facebook dades com ara estatístiques d’ús o dades que permetin de combatre els continguts brossa. Però, en realitat, Faceboook també tindrà accés al número de telèfon de l’usuari, per tant, també podrà enviar (com els comerços) suggeriments i anuncis als usuaris a través de WhatsApp.
Aquesta nova política sorgeix després que Facebook va haver comprat WhatsApp el 2014 i, des del gener d’aquest any, WhatsApp ja no cobra l’euro anual que costava abans. Si és així, és perquè Facebook té el propòsit de rendibilitzar WhatsApp utilitzant part de la informació dels seus usuaris com els amics, els contactes o els gustos.Article original de Vilaweb aquí