El Firefox 4 ja és aquí!!!

Ja es pot descarregar el Firefox 4 en català

La nova versió ha aparegut simultàniament en 80 idiomes


L'associació Softcatalà, en col·laboració amb la comunitat Mozilla, ha presentat aquest dimarts la traducció catalana de la nova versió del navegador Firefox, el segon més utilitzat arreu del món després de l'Internet Explorer. L'aparició del Firefox 4 s'ha realitzat de manera simultània en més de 80 llengües, fet que consolida el navegador com una de les aplicacions informàtiques multiplataforma amb més traduccions. Entre les novetats d'aquest nou Firefox hi ha un redisseny de la interfície, a més d'un nou motor que permet arrencar el navegador de manera més ràpida, i la possibilitat de sincronitzar les adreces d'interès amb el navegador del telèfon mòbil.
En concret i pel que fa al redisseny de la interfície, al nou Firefox s'ha canviat la ubicació de les pestanyes, dels botons de les barres superiors i del menú principal, que se simplifica en alguns sistemes operatius. La gestió de pestanyes també s'ha simplificat, poden destacar-se'n aquelles que contenen aplicacions web que emprem habitualment i se'ns permet organitzar-les en grups.

Una altra novetat d'aquesta versió és la sincronització per defecte d'adreces d'interès, historial o les preferències dels Firefoxs que tinguem en altres ordinadors o en terminals mòbils. Pel que fa al rendiment, el nou Firefox incorpora un nou motor de JavaScript, que permet així una càrrega més ràpida de les aplicacions web més complexes i una arrencada més ràpida del navegador, i també incorpora capacitat per reproduir Web 3D, i en concret, les noves possibilitats gràfiques que aporta l'HTML5.

Cal recordar que Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web.