El nostre expert: El reproductor d’MP3 sempre està de moda

spc38_mp3El reproductor de MP3 és una de les invencions més apreciades pels amants de la música. Des de la popularització del disc de vinil, diverses dècades enrere, no es donava un pas tan gran per acostar tot tipus de música al consumidor. Dels voluminosos Walkman i Discman, que ens obligaven a portar a sobre les nostres cintes de caset o els nostres CD favorits, respectivament, vam passar a un aparell lleuger, que ens permetia escoltar centenars o milers de cançons sense haver de portar cap motxilla amb cintes o CD. Les cançons en format digital van suposar tota una revolució. L’MP3 ho va canviar tot. Podríem dir que avui només transporten la música en motxilles els DJ, els més nostàlgics del disc de vinil.
Doncs bé, ja han passat gairebé 12 anys des que, l’octubre de 2001, es llancés el famós iPod d’Apple. Des de llavors, la competència ha estat molt intensa i han sortit al mercat reproductors molt atractius. Fins i tot s’han apuntat a la reproducció d’MP3 els smartphones, que alguns poden haver vist com una amenaça per als reproductors d’MP3. Jo crec que aquesta visió és incorrecta. En aquest moment, els MP3 players viuen un bon moment perquè els consumidors han sabut diferenciar els avantatges diferencials que ofereixen en relació a l’ús d’un mòbil a l’hora d’escoltar música. Per començar, l’audició de cançons en MP3 va moltes vegades associada a les activitats a l’aire lliure o a l’exercici físic, el que desaconsella l’ús d’un telèfon intel·ligent: aquests són fràgils i cars (els podríem trencar) i solen ser més grans i pesats que els reproductors de MP3. Si se’ns trenca un MP3 de 29 euros, ho encaixarem molt millor que si se’ns fa miques un smartphone de 400 euros. I ara que estem ja a l’estiu, que no se’ns ocorri ensenyar-li la sorra al nostre iPhone o mòbil d’alta gamma, perquè podem ficar-nos en problemes! Un altre argument a tenir en compte és que si dediquem de manera intensiva un mòbil a escoltar música, contribuïm a que s’esgoti amb molta rapidesa la seva bateria, el que al seu torn redueix la vida útil d’aquesta.
Empreses com SPC Internet ens ofereixen dispositius d’MP3 tan petits com una moneda de 50 cèntims, amb un clip que facilita la subjecció, amb una capacitat de 4 gigues i amb una durada de la bateria de fins a 5 hores. Aquests reproductors tan àgils i convenients ens asseguren una major comoditat i llibertat de moviments. Molts d’aquests aparells permeten sintonitzar la ràdio si els endollem a l’encenedor del cotxe (com el model SPC 9). També cal destacar que els fabricants de reproductors han fet un encomiable esforç per especialitzar els seus productes: avui podem trobar MP3 submergibles (SPC 38 en blau i SPC 39 en rosa) o ideals per anar amb la nostra bici de muntanya (Ener 295 i Ener 296 ), ja que tenen una argolla per subjectar-se al manillar, un altaveu i una bombeta per il·luminar el camí.
Llueix el sol, ja fa calor, segur que ja planeges les vacances o potser ja les estàs gaudint … No et ve de gust portar la teva música preferida a sobre amb un reproductor d’MP3? A la botiga online de BEEP trobaràs el reproductor ideal per a les teves necessitats.
Albert Lorán
Product manager a BEEP
Trobaràs reproductors de MP3 a la botiga online de BEEP: http://www.beep.es/catalogo/reproductores-de-mp3__0-13-2-5