El nostre expert: Guia per comprar una tauleta


Qui anava a predir fa uns pocs anys l’èxit de les tauletes? Es tracta d’un dispositiu pràctic, al qual se li poden donar usos d’oci i de treball, i que, gràcies a l’àmplia gamma disponible, està a l’abast de totes les butxaques. Veiem tauletes a l’oficina, a la parada d’autobús i a la terrassa d’estiu. Són moltes les persones que s’han deixat seduir per les immenses noves possibilitats que ofereix un dispositiu gairebé tan còmode de portar a sobre com un mòbil, amb pantalles que poden arribar a ser prodigioses, amb processadors potents i amb una enorme disponibilitat d’aplicacions, les famoses Apps. Les tauletes són tan polivalents que tant poden fer la funció d’e-reader com la de reproductor d’mp3 o càmera de vídeo o digital.
Si encara no has adquirit una tauleta, o si estàs pensant a adquirir-ne una altra més (per actualitzar-te, per donar resposta a una nova necessitat), és bo que tinguis en compte algunes indicacions generals que et poden ajudar a l’hora de fer una elecció.
En l’àmbit de la tecnologia és especialment important preguntar-nos per a què volem el producte que desitgem. Vols reemplaçar al teu PC (si és aquest el cas, caldrà una tauleta amb Windows 8)? Vols la tauleta per veure pel·lícules quan viatges (l’alta definició és molt recomanable)? La vols per jugar (et caldrà una pantalla grandeta)? Per connectar-te en tot moment a internet (cas en el que el 3G és important)? Per llegir llibres i documents en format digital? Com passa en altres grups de producte, hem de tenir present que el més car no ha de ser necessàriament el més adequat per a les nostres necessitats, i que el més barat no ha de ser una pèssima elecció si s’ajusta al que ens cal .
Hem de saber que trobarem tauletes a partir de set polzades. Si volem donar-li al dispositiu funcions d’e-reader, aquesta grandària és idònia. Les tauletes d’aquestes dimensions no solen oferir les millors prestacions disponibles en el mercat, però són una magnífica manera d’estrenar-se en el món de les tauletes i de familiaritzar-se amb totes les coses bones que ens poden oferir. Segons la consultora GFK, les tauletes de 7 a 7,9 polzades han guanyat pes específic en el mercat: han passat de concentrar el 30% de les vendes a l’abril de 2012 a representar-ne el 44% en el mateix mes d’aquest any.
Si som cinèfils, si ens agrada apreciar amb tot luxe de detalls una pel·lícula o unes fotos en alta definició, o si volem fer una presentació comercial a un client, hem d’optar per mides superiors. La major part de les vendes corresponen a aquest segment.
La qualitat de la pantalla és un criteri clau: si volem veure pel·lícules en alta definició, el dispositiu ha d’oferir aquesta qualitat. Però si amb prou feines li donarem aquest ús, una resolució de 480 píxels d’alçada pot ser més que suficient. D’altra banda, hem de saber que les pantalles IPS ens ofereixen un angle de visió de gairebé 180 graus, que facilita la visibilitat del que surt a la pantalla des de qualsevol punt de vista. Així, si diverses persones estiguessin mirant la pantalla, totes la veurien igual de bé.
Quin sistema operatiu triem? Apple (iPad) en té el seu propi, que ens ofereix unes grans garanties, però Android és el rei de les vendes per la gran disponibilitat d’Apps (aplicacions de tot tipus, jocs …) que posa a disposició. Cal parar atenció a la versió d’Android que incorporen, i comprovar que n’és una recent.
Són moltes les tauletes disponibles, però destacarem el BQ Edison BQ85 (referència BQ85, la podem apreciar en la foto que il·lustra aquest article), un producte excel·lent per debutar amb una tauleta. També convé destacar les tauletes Netway, disponibles en set polzades (referència NW589) i, en breu, en 10 polzades. Per preu, per prestacions i per garantia (es tracta d’una marca pròpia: l’ofereixen de forma directa BEEP i altres cadenes del grup Ticnova), es tracta d’una altra boníssima forma d’estrenar tauleta. La tauleta Netway de set polzades té Android 4.0 i una resolució de 480 píxels d’alçada. I per a aquells que vulguin treballar, és una elecció idònia el W700 d’Acer (referència ACER1665), que porta Windows 8.
¿Encara no tens tauleta?

Departament de Producte de BEEP

Trobaràs tauletes a la botiga online de BEEP
http://www.beep.es/catalogo/tablets__0-9